Lost – Sässong 4

I Onsdag kvällens avsnitt av Lost står de strandsatta inför ett svårt val. Ska de våga lita på att undsättningen är nära? Eller ska de tro på Charlies sista meddelande – att allt inte är som det verkar?

Naomi, som utgett sig för att vara en del av räddningsexpeditionen, ligger på marken med ett stort blödande sår i ryggen. Locke, som kastat kniven, är försvunnen. Ben står bunden vid ett träd, blodig med blåmärken över hela kroppen. I smyg vädjar han till Rosseau, som står i närheten, att ta med Alex därifrån – så långt bort ifrån platsen som möjligt. Han verkar övertygad om att de alla inom kort kommer att dö, nu när Jack fått radiokontakt med någon utifrån och räddningen tycks vara nära.

Hurley, Jin, Sayid står på stranden när Desmond ensam återvänder från undervattensstationen. Desmond berättar om det som hänt och att de måste varna Jack om att Naomi ljugit för dem och att Naomi inte är den hon utger sig för att vara. Hurley frågar var Charlie är – och Desmond berättar att han är död. Alla blir mycket tagna av nyheten. De måste nu skynda sig att hitta de andra och varna dem om Charlies upptäckt.

Jack är övertygad om att räddingen nu är nära och hoppet sprider sig till de andra. När Jack en stund senare åter igen får ett anrop på walkie-talkien upptäcker han att Naomi försvunnit från platsen där hon tidigare legat. Jack och Rosseau sticker i väg för att leta efter henne och det gör också Kate, utan Jacks vetskap. Det visar sig att spåret som Jack och Rosseau följt leder till en återvändsgränd och att Naomi lurat dem.

När hela gruppen så äntligen återförenas byts glädjen snabbt ut mot oro och tvivel. Hurley berättar för gruppen om vad Charlie varnat om och snart skapas två grupper – de som vågar tro att undsättningen snart är nära och de som flyr undan den.

Del 1 av 17. Visas på TV4 på onsdag klockan 21.00

påminnelsePåminnelse för TV4 – Lost