Linda Isacsson är programledare för Robinson 2009

Linda Isacsson blir programledare för Robinson 2009. Direkt efter årsskiftet åker Linda tillsammans med alla deltagarna till Filippinerna och en av öarna i Palawans skärgård. Den utvalda ön blir huvudarenan för inspelningarna av Robinson 2009. Programmet sänds i TV4 under våren.

Nu är det klart att Linda Isacsson blir programledare för Robinson 2009, och därmed också den första kvinnliga programledaren att leda Robinson. Robinson spelas in på Filippinerna, ett land som består av cirka 7 100 öar. Den utvalda ön är en av 45 öar i Palawans skärgård.

Inspelningsön är noga utvald och centrum blir den spännande plats där ö-rådet placeras. Flera av öarna är fridlysta och får inte besökas, där finns bland annat parningsplatser för två arter av utrotningshotade havssköldpaddor.

Alla öar har ett mycket rikt växt- och djurliv, i vattnet simmar bland annat världens största fisk – valhajen. Men deltagarna kan också vänta sig att under en simtur stöta på den giftiga catfishen, maneter som kan bli upp till två meter i diameter, stingrockor och muränor. Bland de mer fridfulla varelserna i vattnet finns delfiner och sjöhästar.

På land finns det en otalig mängd insekter samt den mycket speciella nestsvalan, som bygger sina bon med hjälp av sin saliv. Lokalbefolkningen samlar svalans bo och gör soppa på dem, ett tips till deltagarna att ta med sig till ön.

Expedition Robinson sändes första gången i Sverige 1997. Formatet skapades av britten Charlie Parson, men det var svenska produktionsbolaget Strix television, under ledning av Anna Bråkenhielm, som var först med att producera programmet i verkligheten. Expedition Robinson är ett av Sveriges mest populära tv-program genom tiderna. Den amerikanska motsvarigheten heter Survivor.

Survivor är en av världens mest spridda tv-program och produceras fortfarande i flest länder, några av dem är Belgien, Danmark, USA, Polen, Ryssland, Finland, Norge, Tyskland, Israel, Italien, Lettland, Grekland, Nederländerna, Estland och Litauen.

Fakta om Linda Isacsson:
Linda Isacsson är reporter och programledare. Hon är född och uppvuxen i Vilhelmina i södra Lappland och bor med sin familj i Stockholm. Linda förknippas främst med reseprogram, Farmen, Bonde söker fru, och andra utomhusprogram, vilket inte är någon slump eftersom hon alltid har gillat att ägna sig åt aktiviteter som jakt, fiske, skid- och skoteråkning.