Lilla al-Fadji & co på Kanal5

Felipe Leiva Wenger som Lilla Al-Fadji, undulaten Mujahedin och Fredrik Eddari som Abu Hassan. Foto:Mark Vuori/Kanal 5.

Kanal 5’s nya humorserie handlar om Lilla al-Fadji som alltid är tjockt hungrig och pank. En dag hittar han ett kort från den frånvarande fadern och ger sig ut på en Sverigeresa för att hitta sin ”baba”.

Lilla al-Fadji är en man i sina bästa år som söker smått desperat efter meningen med livet. Under tiden som han letar bor han kvar hos mamma al-Fadji och är trots detta ständigt pank. Han är alltid tjockt hungrig och ute efter vad som helst som kan ge honom fördelar hos gussarna. Hans mamma röker, städar, tittar på spelprogram på tv och lagar mat som hon stoppar i Lilla al-Fadji.

I första avsnittet letar Lilla efter undangömda pengar och hittar ett gratulationskort från den hemlige fadern skickat för 20 år sedan. Lilla börjar drömma om att hitta pappan som verkar leva lyxliv i något som heter ”Nurrland”. Innan Lilla är redo att åka måste han fräscha upp sig litegrann på spa. Mitt i skrubb och solspray stöter han på sin ärkefiende Hermez Saliba som utmanar honom i ett sångbattle och tar en guss rakt under näsan på honom. Tillsammans med internationelle affärsmannen Abu Hassan, frontfigur för bland annat Svenska dotterförrådet, en tjänst Abu tillhandahåller pappor som är oroliga för att deras döttrar ska börja träffa pojkar, ger han sig iväg på en resa genom Sverige för att hitta pappan. I en vit merca med en gul undulat vid namn Mujahedin som sällskap beger de sig till Malmö, där detta Norrland bara måste ligga.

Premiär: Måndag 17 mars 22:55

I rollerna: Felipe ”Fille” Leiva Wenger – Lilla al-Fadji. Fredrik ”Big Fred” Eddari – Abu Hassan och mamma al-Fadji, Daniel Boyacioglu – Hermez Saliba, Jörgen Kruth – kassör, Mange Schmidt – Lilla al-Fadji-wannabe. Mujahedin – undulat