Labyrint får ny sändningstid

TV4:s dramaserie Labyrint senareläggs på torsdagskvällarna från och med nästa vecka. Anledningen är svikande tittarsiffror.

Labyrints tre inledande avsnitt har sänts på torsdagskvällar klockan 21.00. Från och med vecka 44 får serien en ny sändningstid, klockan 22.35, samma sändningsdag.

– Det är tråkigt, men nödvändigt, att ta detta beslut. Trots en massiv lansering måste vi konstatera att många tittare inte har hittat till Labyrint. Vi är väldigt stolta över denna ambitiösa produktion, som fått ett fint mottagande av landets tv-kritiker, och jag är övertygad om att de tittare som har fastnat för Labyrint kommer att följa serien även på den nya sändningstiden. Vårt arbete med att utveckla och satsa offensivt på svenskt drama fortsätter även i framtiden, säger TV4:s programdirektör Åsa Sjöberg.

Labyrint går också att se gratis på nätet, på TV4 Anytime (mer information på www.tv4.se/labyrint). De tre avsnitt som har sänts hittills ligger redan ute, och kommande avsnitt läggs ut på direkt efter att de sänts i TV4.

Den amerikanska dramaserien Medium med Patricia Arquette i huvudrollen kommer att ersätta Labyrint på sändningstiden klockan 21.00.