Kustbevakarna – kanal 5

I somras följde ett tv-team med kustbevakningen på Sveriges västkust varje dag i regn och strålande solsken. Förra hösten sändes Kustbevakarna från Sveriges östra kust och nu får vi följa västkustens kustbevakare i deras vardag.

Från Strömstad i norr till Båstad i söder patrullerar västkustens sjöhjältar sitt område och rycker ut för att hjälpa nödställda och strandsatta. En stor del av deras arbete går ut på att göra vattnet utanför Sveriges västra kust till en säkrare plats för alla. Det innebär bland annat att stoppa fartsyndare och berusade förare från att göra skada och snabbt vara på plats när larmet går och olyckan inte går att hindra. Vi lär känna de goa gubbarna i kustbevakningen som rycker ut när larmet går.

I första avsnittet möter vi kusinerna tillika kustbevakarna Lars Olsson och David Bengtsson som tar på sig att varna en båtförare att han inte borde köra när han druckit. Åtta öl senare måste de rädda honom när hans båt driver omkring på havet. Besättningen på den större båten, 307:an, träffar på en väldigt aggressiv och lika berusad norrman.

Se hela tv-tablån för kanal 5, programmet sänds på kanal 5 Torsdag 25 oktober 20.00