Kenny Bräck möter David Letterman och andra världskända vänner i TV4:s Kenny & vänner

Nästa år gör den tidigare racingstjärnan Kenny Bräck entré i TV4 med nya programmet Kenny & vänner, men redan nu pågår inspelningarna för fullt. I programserien möter Kenny David Letterman och flera andra av sina världskända kompisar.

I ett sprillans nytt program, Kenny & vänner, möter Kenny Bräck kända kolleger och vänner från olika delar av världen. I personliga intervjuer i unika miljöer och situationer samtalar Kenny med sina gäster om drivkraften, livet och karriären.

– Vi är väldigt glada över att kunna presentera Kenny i ett helt nytt och spännande sammanhang. Kenny Bräck har en fantastisk historia som racingstjärna och vi ser nu mycket fram emot att se honom i TV4, säger TV4:s programchef Fredrik Arefalk.

Då Kenny Bräck låg på toppen av sin fantastiska racingkarriär var han nära att mista livet efter en Indycarkrash på Texas Motor Speedway den 12 oktober 2003. Efter 3 månader på sjukhus och oändliga timmar rehabilitering gjorde Bräck, 19 månader efter krashen, en bejublad comeback år i 2005 Indianapolis 500.

När Bräck gjorde sin comeback fick han en fråga från en reporter: What´s driving you to race again? Kenny som alltid strävar efter att nå toppresultat hade frågat sig själv samma sak många gånger. Vad sporrar unga människor att träna fem kvällar i veckan i stället för att umgås med vänner? Vad får individer som har åstadkommit både framgång och tjänat förmögenheter att fortsätta vara den bästa inom sitt gebit? När Kenny Bräck slutade sin racingkarriär bestämde han sig för att dela med sig av sina iakttagelser kring detta.

– Det känns stort och fantastiskt roligt att nu kunna göra något som jag brinner väldigt mycket för utanför racingbanan. Inspelningarna pågår för fullt och det har varit spännande, inspirerande möten och många roliga incidenter på vägen, säger Kenny Bräck.

Kenny Bräck är en av Sveriges mest framgångsrika racingförare genom tiderna. År 1999 vann Kenny det prestigefyllda loppet Indianapolis 500 som första och hittills enda svensk. Han har även vunnit IndyCar-mästerskapet och varit utsedd till världens bäste Oval-racingförare.

Programserien har premiär i januari. Produktionsbolag är Acne.

Här hittar du all sport på TV

Här hittar du vad som sänds på tv ikväll