Kärlek i Gambia


Varje år reser runt 100 000 turister till det fattiga västafrikanska landet Gambia. Många av dem är äldre vita kvinnor som åker dit för att köpa sex. I kvällens Outsiders får vi följa tre systrar i 60-årsåldern som är på jakt efter sex och kärlek bland de betydligt yngre männen i Gambia.
-Ett gyllene land för oss gamla kärringar att köpa älskare, berättar en kvinnorna vi möter i programmet.

I veckans unika avsnitt av Outsiders får vi följa med tre systrar då de flyttar till Gambia där de hoppas finna ett nytt liv med sina yngre Gambiska män. Sinikka, 66, från Norrtälje har hittat kärleken i Baba, 29, och hon har nu packat alla sina tillhörigheter i en container för att flytta till Baba. Sinikka har tidigare varit gift med en betydligt yngre Gambisk man, men så fort han hade fått uppehållstillstånd i Sverige lämnade han henne. Det misstaget tänker Sinikka inte göra om. Sinikkas syster Milla, 62, från Stockholm är redan gift med Lamin, 29, och även hon har valt att sälja sin lägenhet och flytta ner till Gambia.
Outsiders är med när Sinikka säger upp sin hyreslägenhet i Norrtälje, skeppar hela sitt bohag i en container över Atlanten och gör sig beredd på ett liv i Gambia. Men resan blir inte som hon har tänkt. Beskedet om att Sinikka tänker flytta till Gambia tas inte väl emot av hans familj och bröllopet ställs in. Hela poängen med att Baba ska gifta med Sinikka är att han ska få komma till det rika Sverige. Resan till Gambia blir inte som systrarna tror.

Säsongspremiär: tisdag 15 maj 20.00 på Kanal 5