Höjdpunkter vecka 50 på Kanal 5

Måndag 10/12 21.55
Premiär för Stridspiloterna
Åtta unga killar satsar allt på att bli försvarets bästa stridspiloter. Vi får följa dem och teamet runt dem i Stridspiloterna i vinter.
Stridspiloterna har en lång och hård träning framför sig när de börjar sitt andra år. Extremt många flygtimmar, nervkittlande luftstrider och fysiskt utslitande g-träning ska förbereda dem för framtiden som piloter i utlandstjänst. Piloteleverna är helt vanliga killar som drillas hårt och svetsas samman till ett tajt kompisgäng. Vi får följa dem och teamet av instruktörer och tekniker som gör deras träning möjlig. Kontraktet som de unga killarna skriver på för tjänst i Sveriges försvar är på 15 år. Deras liv präglas av krävande fyspass, försvarshemligheter och tuffa psykiska utmaningar.  I serien får vi följa åtta unga piloter som är inne på sitt andra år i utbildningen fram till dess att de fullgör sitt första Gripen-pass själva.
Jonas, Henrik, Marcus, Patrik, Tommy, Claes, Per-Martin och Gustav går alla andra året och tränar för att börja flyga Gripen. Det är välplanerade dagar med flygning på förmiddagarna och fysträning och simulatortest på eftermiddagarna. Elevernas kroppar måste klara g-kraften i ett Gripenplan och deras reaktionsförmåga måste vara i världsklass. I sex avsnitt får vi följa deras vardag på flygbasen.

Tisdag 11/12 20.00
Ugly Betty
Betty testar internetdejting och Mark träffar en fotograf som är hans totala motsats, men som han ändå blir förtjust i.

Tisdag 11/12 21.00
Säsongsavsluting – Desperate Housewives
Gabrielle tar in på lyxhotell för att kunna träffa Carlos i smyg, men stöter på John, sin gamla älskare – trädgårdsmästaren.

Säsongsavslutning – Brothers & Sisters 22.25
Kitty och Nora planerar Kittys förlovningsfest (som Kitty egentligen inte ville ha) och börjar bråka om att Kitty ska flytta hemifrån. Förlovningsfest där familjen Walker träffar den helt galna familjen McCalister och Justin får till det med senatorns bror som visar sig vara präst.

Onsdag 12/12 20.00
Roomservice
Emma Andersson och sambon Henrik ”Zäta” Zetterberg har börjat riva ut sitt vulgära amerikanska kök i villan i Detroit men bara kommit halvvägs. Inredaren Lotta Bäcker vill  skapa ett stilrent kök med associationer till Sverige och Johnnie och Mattias drömmer om att få komma ut på isen med Henrik.