Höjdpunkter i Kanal 5 sommaren 2012

Sommaren i Kanal 5 och Kanal 9 innehåller programnyheter, de bästa filmerna och nya säsonger av populära serier. På Kanal 5 är det premiär för serierna Hart of Dixie med Rachel Bilson och den nya realityserien Beverly Hills Nannies. Det blir också nya säsonger av So You Think You Can Dance och Celebrity Rehab med Dr Drew. På helgerna blir det film med bland annat skräckfilm varje fredag! På Kanal 9 har den fantastiska serien Shameless med bl.a. William H Macy premiär i juni.

Sommarskräckfilm – Varje fredag 23.00 med premiär den 8 juni
Det blir en skräckfylld sommar i Kanal 5! Varje fredag när grillen har falnat och sommarnatten blir sval, då är det dags att ta med sig bag in boxen inomhus, svepa in sig i en filt och titta på skräckfilm! Under sommaren blir det bland andra klassikerna The Lost Boys, Fredagen den 13:e och When a Stranger Calls och inte minst den lite mer moderna och nyskapande Scream.

Filmer lördagar-söndagar 21.00

Lördagar och söndagar innebär långfilm i Kanal 5 i sommar! Med filmer som Starsky & Hutch, Mystic River, Disturbia, Maffiabröder, I am Legend, Jerry Maguire och tv-premiären av superhjältefilmen Kick-Ass med bl.a. Nicholas Cage. 27-29 juli, blir det Batmanhelg! Då visas tre Batmanfilmer tre dagar i rad, lagom till premiären av den nya filmen The Dark Knight Rises.

So You Think You Can Dance – Säsongspremiär onsdag 20 juni 21.00
So You Think You Can Dance är tillbaka med en nionde säsong fylld av dans, begåvning och stora känslor. Liksom förra säsongen är vi med från start då tusentals förhoppningsfulla dansare beger sig till uttagningarna runt om i USA. Dansarna får chansen att visa upp sitt dansnummer, sin känsla för takt och timing, men även sin förmåga att imponera på en mycket kräsen jury. Vissa behärskar klassiska dansstilar som pardans och balett, medan andra har en modernare stil inspirerad av hip-hop, street och stomp. Programledare är som vanligt Cat Deeley och i juryn finns varje vecka de numera smått legendariska Nigel Lythgoe och Mary Murphy. Först följer vi auditionturnén som den här gången varit i New York, Los Angeles, Dallas och Salt Lake city för att välja ut de dansare som går vidare till slutaudition i Las Vegas. Där väljs sen de dansare ut som sen vecka för vecka kämpar med olika dansstilar och koreografier för att hålla sig kvar i programmet och utses till USA:s populäraste dansare.

Frisörakuten – Säsongspremiär sön 17 juni 19.00
Tabatha Coffey var en av frisörstjärnorna i tävlingsrealityn Shear Genius. Nu är den australiska hetsporren tillbaka i fjärde säsongen av sin egen spinoff som kan jämföras med ”Gordon’s Kitchen Nightmares” – frisörsalonger på ruinens brant får hjälp av stjärnskottet att hitta tillbaka till kunderna.
Förra året kunde vi följa ett gäng frisörer från hela världen tävla om titeln som världens bästa hårfrisör. I programmet Tabatha’s Salon Takeover följer vi en av dem mest framträdande i serien, den karismatiska australiensiskan Tabatha, när hon hjälper frisörer som har svårt att få sin affärsverksamhet att gå ihop. I äkta Gordon Ramsay-stil kliver Tabatha in hos olika frisörer i Los Angeles och New York som kämpar med att få ordning på sin verksamhet. Hon har en vecka på sig att styra upp salongerna som är på väg att gå i konkurs och drivs av personer som brinner för sitt yrke som frisör, men är urusla på att driva en affärsverksamhet.

Celebrity Rehab with Dr Drew – Säsongspremiär mån 18 juni 21.55
I sommar ser vi den femte säsongen av Celebrity Rehab där vi följer åtta kändisar i elva avsnitt som bestämt sig för att avsluta sitt drogmissbruk med hjälp av Dr Drew och hans team. I denna omgång ser bland andra Guns N´Rosestrummisen Steven Adler som missbrukar marijuana och skådespelaren Jeremy Jackson som spelade Hobie Buchannon i Baywatch och som nu missbrukar anabola steroider. De kommer under tre veckor, under ledning av Dr. Drew Pinsky, genomgå en tuff avgiftning samtidigt som de i gruppterapi försöker förstå varför just de hamnat i drogträsket. Merparten av de medverkande är påverkade när de anländer till anstalten och vi får se den oglamorösa baksidan av drogmissbruk med plötsliga raseriutbrott, frossa, kräkningar och svår abstinens. De medverkande är trummisen Steven Adler, Amy Fischer som i tonåren sköt sin älskares fru men som nu avtjänat sitt straff och arbetar som strippa och vuxenfilmsaktris, baseballspelaren Dwight Gooden, skådespelaren Jeremy Jackson, Robinsondeltagaren Jessica Kiper, skådespelerskan Bai Ling, kändispappan Michael Lohan och skådespelerskan Sean Young.

Shameless – Premiär 24 juni 22.00 i Kanal 9
Nu är det äntligen dags för Kanal 9 att visa Shameless, den kritikerrosade svarta komediserien om fattiga familjen Gallagher som kämpar för att hålla ihop i lågkonjunkturens Chicago.
Försupne fadern Frank gör inte mycket för att hålla samman sin sexhövdade barnaskara och Gallagher-barnen har lärt sig hantera situationer som vanligtvis kräver en förälder helt på egen hand. Med mamma ute ur bilden får äldsta dottern Fiona kliva in för att se till att de yngre syskonen håller sig i schack. Äldste sonen Lip byter läxhjälp mot sexuella tjänster, mittenkillen Ian är förmodligen gay, tolvåriga Debbie stjäl pengar och barn, tioåringen Carl har sociopatiska tendenser och minstingen Liam är förmodligen svart – hur nu det gått till.
På hemmaplan råder total anarki och när familjens artonåriga överhuvud Fiona rånas har hon turen att stöta på Steve som fascineras av henne. Lip bestämmer sig för att försöka bota Ian genom att skicka honom till ökända Karen, men Karens pappa upptäcker dem och ger sig på pappa Frank på puben.
Serien är baserad på den brittiska originalserien med samma namn från 2004 som utspelar sig i Manchester.

Hart of Dixie – Premiär söndag 8 juli 18.00
I flera år kunde vi följa skådespelerskan Rachel Bilson i tv-succén OC på Kanal 5. I sommar är hon tillbaka i dramaserien Hart of Dixie där hon gör rollen som Zoe Hart, en målmedveten ung läkare som drömmer om en karriär som hjärtkirurg. När Zoe, efter fyra års AT-tjänstgöring i New York, inte får den tjänst hon önskar accepterar hon istället ett erbjudande från en Dr. Harley Wilkes att driva en läkarpraktik i den lilla staden Bluebelle, Alabama. Men när Zoe kommer till Bluebelle får hon reda på att Dr. Wilkes har dött och att han lämnat sin del av praktiken till henne. Zoe upptäcker att det finns många som gärna ser att hon åker tillbaka till New York – bland annat Brick Breeland som driver den konkurrerande mottagningen och dennes dotter Lemon spelad av Jamie King.

Beverly Hills Nannies – Premiär tisdag 31 juli 20.00
Bakom skaparna av Real Housewives-serierna (Beverly Hills och OC) kommer en av sommarens stora tv-snackisar i USA – Beverly Hills Nannies. Vi möter ett gäng tjejer och killar som jobbar åt framgångsrika familjer i exklusiva Beverly Hills. Här är play dates på Rodeo Drive, stykning av baby Diorkläderna och speciallagad barnmat vardag och bara toppen på det isberg av krav deras arbetsgivare ställer på dem.

Last Chance to Live – Premiär onsdag 18 juli 20.00
I dokumentärserien Last chance to live följer vi fyra extremt överviktiga personer, Melissa, Donald, Henry och Ashley, som alla vill lämna sitt gamla liv bakom sig och gå ner i vikt. Deras sju år långa kamp inleds med en magsäcksförminskning som hjälper dem att påbörja sin viktnedgång och hålla hungern i schack. Det står dock snart klart att den stora utmaningen inte är fysisk utan psykisk. Gamla vanor, depressioner, hjälplöshet och stolthet är alla faktorer som spelar in då de ska hitta formen och återfå ett normalt liv.

Happy Endings – Säsongspremiär tis 5 juni 21.55
Max behöver desperat pengar och går med på att spela jultomte på Pennys välgörenhetsgala. Jane ska ge hushållerskan Gita lite extra julpengar men råkar ge henne ett kuvert med reskassan och hon måste till varje pris få tillbaka kuvertet.

Mike & Molly – Säsongspremiär tis 5 juni 22.25
Carls farmor vill att Carl ska hitta en trevlig flickvän och han försöker få en dejt med en attraktiv kvinna han möter på fiket.

Prime Suspect – Säsongspremiär tor 21 juni 21.00
En ung flickas föräldrar hittas mördade på ett hotellrum, men Jane får svårt att övertala flickan att tala med henne om mannen som dödade hennes föräldrar.
Jane Timoney är en skicklig och fokuserad kriminalkommissarie som trots sin kompetens och tuffa stil ständigt måste hävda sig på sin fördomsfulla mansdominerade arbetsplats – mordroteln i New Yorks tuffaste polisdistrikt.

Sex, ljuva sex? – Säsongspremiär torsdag 31 maj 21.55

Möt djärva tonåringar som snackar sex i denna modiga och informativa brittiska serie om tonåringars kärleks- och sexliv. Här handlar det om hur det egentligen är, och inte bara för tonåringar. Erfarna experter och tonåringar diskuterar ungdomars sexliv för att lösa både känslomässiga och fysiska problem.

Våra pinsamma kroppar – Säsongspremiär ons 13 juni 20.00
Hur lär man sig trivas med sin kropp? Vad är egentligen normalt och vad är ”pinsamt”? I dokumentärserien ”Våra pinsamma kroppar” möter vi människor som lider av sin övervikt och konsekvenserna för dem som innebär allt från magsår och framfall till avtagande sexlust.

Big Bang Theory – Säsongspremiär tisdag 31 juli 21.00
Världens mest älskvärda nördar i The Big Bang Theory är tillbaka på tisdagkvällarna med nya avsnitt ur den femte säsongen. Efter säsongsuppehållet och det 100:e avsnittet som vi sände i våras har Leonard och Penny bestämt sig för att satsa på sitt förhållande och skriver en bugglista för att reda ut alla fnulor på tråden. Sheldon och Amy har en annan typ av förhållande och använder sin fritid till att skapa en informativ och skojig youtubeserie under namnet “Fun with flags”.

Howard förbereder sig för sin tid som astronaut och känner att han behöver hitta på ett passande rymdsmeknamn medan hans och Bernadettes bröllop kommer allt närmare. Och Sheldon slits, som vanligt, mellan sin överintellektualiserade narcissistiska värld och viljan att interagera med en oförstående samtid. Under säsongen möter vi gäster i form av Leonard Nimoy (som Spocks röst), astronauten Michael J Massimino, Joshua Malina som Sheldons högste chef och Stephen Hawking som sig själv.

Suburgatory – Säsongspremiär tisdag 31 juli 21.30

I komediserie Suburgatory möter vi tonårstjejen Tessa som vuxit upp med sin pappa George i New York, efter att mamman lämnat dem kort efter att Tessa fötts. Allt har gått bra tills Tessa blir tonåring och George upptäcker att det finns allt för många farliga frestelser för en ung tjej i det stora äpplet. Alltså bär det av till förorten. Här är det tuperat hår, fejkbröst och sockerfri Red Bull som gäller och Tessa tycks aldrig vänja sig vid småstadslivets pikanta små vardagsämnen.

CSI: Miami – Säsongspremiär torsdag 2 augusti 21.00
Horatio försöker ta reda på hur en familj bara kan försvinna spårlöst. En grupp kriminaltekniker i Florida under ledning av Horatio Caine samlar mikroskopiska bevis på mordplatser och kämpar för rättvisa för dem som inte längre kan kämpa – offren.

SOMMARFAVORITER I REPRIS
Arga snickaren – Reprispremiär måndag 4 juni 20.00
Ullared – Reprispremiär torsdag 28 juni 20.00
Ingen sommar vore komplett utan en tillbakablick på några av Kanal 5:s favoritprogram. En sommar utan Ullared är ingen riktig sommar så vi tittar tillbaka på den senaste säsongen från shoppingmeckat i de halländska skogarna! För att alla Arga snickar-fans inte ska behöva gå utan sin veckoliga dos av Anders Öfvergård visar vi också repriser av Arga snickaren i sommar.