Hellenius, Meltzer och Herngren i ny humorsatsning

Det sociala spelet är ett studioprogram där programledaren David Hellenius varje vecka håller koll på två lag bestående av lagledarna Christine Meltzer och Felix Herngren, som har varsin välkänd komiker eller tv-personlighet i sina respektive lag. Genom att ljuga, argumentera och byta samtalsämnen kan lagen övertrumfa varandra i kunskapen om de oskrivna reglerna i samhället.
– Det känns väldigt roligt att kunna krydda sommartablån med en helt ny humorsatsning. Med den här fantastiska trion så kan jag garantera många skratt i sommar, säger TV4:s programchef Fredrik Arefalk.

De flesta känner igen sig i situationerna – situationer man ofta utsätts för i sin vardag och då mest tycker är pinsamma och jobbiga. Men man pratar inte om dem – inte förrän nu.

I Det sociala spelet är ingenting i det mänskliga beteendet för litet för att diskutera och tävla om. Till exempel:

* Hur länge kan man ha en tjugolapp utlånad innan det blir löjligt att kräva den tillbaka?
* Hur länge måste man ha känt någon innan man kan be om flytthjälp?
* Hur hejar man på någon man möter i korridoren på jobbet för sjunde gången innan lunch?

Av panelmedlemmarna krävs snabbtänkthet, flexibilitet och förmåga i att improvisera och finna vägar ur dessa jobbiga vardagssituationer. De oförutsägbara improvisationsmomenten och frågeställningarna borgar för många sommarskratt och intressanta diskussioner.

– Äntligen kommer ett program som skojar om vardagssituationer som alla kan känna igen sig i. Det sociala spelet är en rolig tävling i social kompetens. Jag hoppas att söndagen blir tv-dagen man längtar efter under sommaren, säger programledare David Hellenius.
Det sociala spelet sänds i åtta avsnitt med start söndagen 6 juli, klockan 20.30. på TV4