Hasse Aro till TV4-Gruppen

HasseAro_LinusHallsenius.jpg.ashx?width=620
TV4-Gruppen kan i dag stolt presentera nya medarbetaren Hasse Aro. Den flerfaldigt Kristallen-belönade journalisten och programledarenförstärker kriminalbevakningen på TV4, medNyhetsmorgon som bas.

Efter mer än två decennier på TV3 lämnar Hasse Aro MTG för TV4-Gruppen.

– Det är oerhört spännande och kul att göra något nytt efter 23 år. TV4 känns som det naturliga steget vidare, säger Hasse Aro.

Aro kommer att ha ett återkommande segment i Nyhetsmorgon med fokus på kriminalfrågor, där han bidrar med sina expertkunskaper i ämnet.

– Hasse Aro är en journalist och tv-profil med sällsynt erfarenhet och trovärdighet inom kriminaljournalistiken. Vi vill ge våra tittare en mer löpande och initierad rapportering om aktuella rättsfall, brottslighet och brottsoffer och därför är vi otroligt glada att Hasse tar klivet över till TV4, säger Åsa Sjöberg, programdirektör för Allmän-tv på TV4-Gruppen.

Tittarna kan se honom i hans nya roll i Nyhetsmorgon under våren 2014. Men redan i dag tisdagen den 14 januari klockan 9.45, dyker Hasse upp i Nyhetsmorgon och berättar mer om nya jobbet.

– Med Hasse Aro vässar vi Nyhetsmorgon ytterligare. Vi är storligen nöjda med att Aro med sin TV-mässiga och analytiska krimbevakning tar klivet över till oss och våra tittare, säger Marit Danielsson, faktachef på TV4 och exekutiv producent för Nyhetsmorgon.

Hasse Aro:Journalisten och programledaren Hasse Aro, 56, inledde sin karriär på Radio Västmanland efter journalistexamen 1980. Sedan 1991 har han programlett långköraren Efterlyst på TV3. Han har även bred producenterfarenhet och har producerat bland annat Expedition Robinson. Aro är flerfaldigt Kristallen-belönad, bland annat Årets manliga programledare 2005 och 2007 och senast tilldelades han tillsammans med Sanna Lundell, en kristall för Årets fakta- och aktualitetsprogram 2013 med Stalkers.