Håkan Hellström kommer till Doreen

Doreen Månsson Foto: Knut Koivisto

Håkan Hellström släpper snart en ny skiva. Under de senaste två åren har han legat lågt. Ikväll  intervjuas han av Doreen och tittarna får se Håkans nya video till låten För en lång lång tid. Gäst är också Jenny Lexhed som skrivit en bok om hur det är att leva med ett autistiskt barn. Del 5 av 13.

Håkan Hellström är popsångare och låtskrivare från Göteborg. Under skolåren var han med och bildade bandet Broder Daniel, där han spelade trummor och senare blev basist. Hans stora genombrott kom när han som soloartist 2000 släppte låten ”Känn ingen sorg för mig Göteborg”. I slutet på mars släpper Håkan nu sin femte fullängdsskiva ”För sent för Edelweiss”. De två senaste åren har han tagit det lugnt, varit pappaledig, rest i Brasilien och samarbetat med Sven-Bertil Taube.

När Jenny Lexhed fick sitt första barn märkte hon tidigt att något inte stämde. Ju äldre sonen blev desto starkare blev misstanken. Jenny misstänkte att det kunde vara autism och fick slåss för att få rätt diagnos och hjälp till sin son. Hon förde en envis kamp som kostade på. Sorgen, tröttheten och stressen gjorde att hon gick in en utmattningspsykos. Idag har Jenny tre barn och har hittat bra metoder för att hjälpa sin autistiske son. I boken ”Det räcker inte med kärlek” berättar hon om en familj i kris och vägen tillbaka till ett bra liv.

SVT2 Torsdag 20 mar 2008 kl 21.30