Gustaf Skarsgård gästar Närbild

Gustaf Skarsgård är gäst i kvällens program. Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Tisdag 23 sep gäst är Gustaf Skarsgård. I Närbild talar några av Sveriges största skådespelarnamn ut om filmerna och rollerna som gjort dem till de aktörer de är i dag.

Det handlar om toppar, floppar, skådespelartekniker och om minnesvärda möten med kollegor och regissörer. Programledare: Fredrik Sahlin.

Gustaf Skarsgård föddes i Stockholm 1980. Han är son till skådespelaren Stellan Skarsgård och yngre bror till skådespelaren Alexander Skarsgård. Filmdebuten skedde i mycket unga år i kortfilmen Prima ballerina (1989) och efter det bestämde han sig för att bli skådespelare.

Han medverkade bland annat i tv-serierna Min vän Percys magiska gymnastikskor (1994) och Skuggornas hus (1996). 1999-2003 utbildade han sig vid Teaterhögskolan i Stockholm.

Gustaf Skarsgård fick fin kritik för sin insats i filmatiseringen av Jan Guillous Ondskan (2003). Samma år medverkade han i SVTs Swedenhielms. 2006 spelade han Karl XI i SVT-serien Snapphanar, vidare tilldelades han en Guldbagge för bästa manliga huvudroll i Förortsungar (2006).