Göta kanal 2 – Kanalkampen på TV4

 Göta Kanal 2 - Kanalkampen foto:tv4

Göta kanal 2 – Kanalkampen är en svensk komedi från 2006, uppföljaren till den första Göta kanal-filmen som kom 1981. Den här gången blir kappkörningen på kanalen från Göteborg till Stockholm en dokusåpa som spelas in av ett cyniskt tv-produktionsbolag.

Vonna Jigert (Lena Endre) på Tricks television har bestämt sig för att göra en dokusåpa baserad på den kända båttävlingen på Göta kanal som hölls i början av 80-talet. Nu måste hon bara övertala Anderssons båtbygg och Marina Fortuna att än en gång tävla mot varandra. De två båtarna som tävlar heter Lena II och Fortuna.

Skillnaden från gången före är att tävlingen nu startar i Göteborg och slutar i Stockholm och att allt direktsänds i tv. Alla medel är tillåtna för de tävlande för att komma först i mål i Stockholm.

På Lena II kämpar Andersson (Janne "Loffe" Carlsson) tillsammans med sina barn Petra (Eva Röse) och Basse (Henrik Lundström), och på Fortuna är Benito (Rafael Edholm), Sergio (Danilo Bejarano) och Dario (Pino Ammendola) redo för kamp på liv och död.

Tricks kameramän filmar direkt från båtarna. Ombord på Lena II finns Fia (Nadine Kirschon) och på Fortuna finns Filip (Linus Wahlgren).

Det blir inte bara en tävling mot varandra, båda båtarna jagas dessutom av den nitiske kronofogden Peter Black (Magnus Härenstam) och hans kollega Rita (Pia Johansson).

Återigen blir det en vansinnig jakt med intriger, sabotage och kärleksaffärer utmed Göta kanal.

1981 kom den första Göta kanal-filmen, som blev en svensk komediklassiker när den gick på biograferna. På juldagen 2006 hade Göta kanal 2 premiär.  Filmen visas på TV4 med start klockan 20.00 ikväll

I regi av Pelle Seth.