Grammisgalan flyttar in i Globen och låter svenska folket vara med i juryn

Sveriges viktigaste och största musikpris, Grammis, flyttar in i Globen och tar hjälp av svenska folket för att utse vinnarna. Det är två av de förändringar som presenteras i samband med nysatsningen av galan som direktsänds i TV4 den 9 januari 2008.

Grammisgalan har funnits sedan 1969 och är Sveriges äldsta och bredaste musikpris. Nästa års gala bjuder på flera stora nyheter, bland annat att galan flyttar in i Nordens största inomhusarena Globen. Grammis i 2008 års tappning innebär även färre kategorier och att svenska folket får vara med att rösta. I samtliga kategorier utom fyra kommer Sveriges alla musikälskare att ha lika stort inflytande på röstningen som den 100 personer starka juryn.

– Det känns väldigt bra att vi nu kan ta Grammisgalan till nästa nivå. Galan kommer att bli en storslagen och glamourös tv-fest för hela svenska folket, säger Fredrik Arefalk, programchef TV4.

– De förändringar vi genomför är nödvändiga för att göra galan mer tidsenlig. Att svenska folket får mer att säga till om bidrar till att göra priset ännu mer angeläget både hemma i tv-soffan och på plats i Globen, säger Lisa Cronstedt, marknadsansvarig IFPI, grammonfonbolagens intresseorganisation.

Grammisgalan produceras av tv-produktionsbolaget Baluba och sänds live i TV4 klockan 20.00 till 22.00 den 9 januari. Biljetter till galan på Globen släpps måndagen den 26 november.