Gordon styr upp New Yorks krogar

gordon Foto:Optomen Television.

I US Kitchen Nightmares tar stjärnkocken Gordon Ramsay itu med amerikanska krogar som står på ruinens brant, för att på sitt mycket personliga och omilda sätt identifiera problemen, lösa dem och få ordning på affärerna.

Han går fram som en bulldozer i köket och bland personalen på de mer eller mindre förlista krogar som han ska hjälpa på rätt köl. Med en tunga vassare än en kökskniv och ett temperament hetare än chili, ställer han kökspersonal och restaurangägare inför ultimatum.

Med framgångsrika restauranger i London, New York, Tokyo och Dubai är Gordon Ramsay en av de mest framgångsrika kockarna i världen. De senaste åren har vi kunnat se honom lära upp kollegor i hemlandet Tv-guide för england, men nu har han begett sig västerut för att ta sig an sitt livs svåraste uppdrag – att få ordning på USAs värsta restauranger. Varje vecka besöker Ramsey en restaurang som är på väg att stänga igen. Vi är med från dag ett när han möter inkompetenta kockar, lata hovmästare, fantasilösa menyer, tråkig mat och i många fall snuskiga och hälsofarliga kök med ruttet kött, mögliga grönsaker och kackerlackor.

Ramsay skyr inga medel och skräder inte orden när han upptäcker vad många av restaurangägarna döljer i sina förråd. Det blir intensivt, emotionellt, chockerande och ibland rentav våldsamt när kylrum, råvaror och kök granskas och personal får sig en uppläxning i hur man driver restaurang. I slutet av varje program får vi reda på om Ramsey lyckats förvandla köken från helvetet till stadens efterlängtade oas.

Premiär: Torsdag 31 januari 21.55 på Kanal 5