Följ med på en riktigt svensk charter och träffa Charterhjältar på Gran Canaria

Paraplydrink, sololja med doft av kokos och svenskt kaffe på hotellet. Du kanske tror att du vet hur en charterresa går till? Då har du inte träffat våra charterhjältar. De kan hantera liv och död, förlossningar och helkroppsinpackningar i choklad. Och de kan visa vägen till stranden.

Med nära 15.000 skandinaviska resenärer i veckan behövs det mängder av roliga, härliga, tålmodiga och organiserade människor som tar hand om alla besökarna. I Charterhjältar möter vi några av dem, till exempel den unge servicechefen Goran, reseledarna Nicholas och Leydy, restaurangägaren Juan och sjukvårdskoordinatorn Lissy.

När nya passagerare anländer till Gran Canaria är det hämtning på flygplatsen, välkomstmöte och att svara på frågor som gäller för guiderna. Det gäller att sätta stämning redan i bussen och Nicholas försöker sätta tonen med lite snabba skämt. Senare blir det dags för välkomstmöte med bubbel vid poolen. Då får de hjälpa ett par som vill att palmen utanför hotellet sågas ner, eftersom den skuggar deras balkong.

Bland de nyanlända hittar vi den glada och bullriga skånska familjen Eriksson. Pappa Anders har målet med semestern klart, avkoppling! Hellre Sangria än vattengympa! Här ska det bara slappas, solas, och kanske drickas en öl eller två.

Charterproffsen Rolf och Majvor från Västerås har varit på Gran Canaria, på samma hotell och i samma rum, 31 gånger. För alla nybörjare delar nu Rolf med sig av sin kunskap om hur man optimerar sin charterresa, till exempel hur man tjingar bästa bordet i restaurangen och att man aldrig får glömma att ta med sig en duschmatta till badkaret eller svenskt kaffe hemifrån.

Det är nyår och alla arbetar med att förbereda firandet. Nicholas ska på nyårsfest med tjejerna från spa-avdelningen och vill se riktigt bra ut. Tillsammans med sin rumskompis och kollega Leydy tillbringar han en bra stund framför spegeln inför tjejfesten.