Filip & Fredrik möter Mike Tyson i High Chaparall

Fredrik Wikingsson, Mike Tyson och Filip Hammar. Foto:Johan Ronthén/Kanal 5.

Drygt 40-årige ex-boxaren Mike Tyson träffar Filip och Fredrik. Boxaren kallad Iron man har en lång karriär och ett flertal privata skandaler i bagaget. Tyson var tungviktsvärldsmästare i två år utan konkurrens innan han förlorade titeln till uppkomlingen James ”Buster” Douglas 1990. Bara ett par år senare dömdes Tyson för våldtäkt på en skönhetsdrottning och satt i fängelse i tre år. Efter fängelsevistelsen återupptog han sin boxningskarriär och nådde vissa framgångar.

I mitten av 90-talet stötte han åter på sin överman i Evander Holyfield. I en rematch blev Tyson diskvalificerad för att ha bitit av en del av Evanders öra. Efter några comeback-försök gick han i pension 2005, då hade han hunnit med att bli försatt i personlig konkurs trots inkomster på 300 miljoner under karriären.

Under hans storhetstid var han en flitig gäst i talkshower och i cameoroller i filmer som Crocodile Dundee och Rocky. Efter boxningen har Tyson uttalat att vill bli missionär, skaffat drygt 350 duvor som han tar hand om

Under det sena 90-talet misstänktes han vid upprepade tillfällen för rattonykterhet och drogmissbruk då han bland annat kraschat rakt in i ett polisfordon.