Familjen Jackson – En dokumentär


Efter begravningen av brodern Michael är de övriga bröderna osäkra på om de vill framträda tillsammans. Enligt det kontrakt de skrivit på innan Michels bortgång måste de trots allt genomföra konserten. Sprickan är redan stor mellan Jermaine och de övriga och diskussionerna blir heta om det är rätt att genomföra spelningen så kort tid efter att sin bror död.

Bröderna oroar sig för negativ publicitet om de uppträder så nära inpå Michaels Jackson´s död. Frågan är om ska de fullfölja kontraktet och riskera att stämplas som cyniska eller med hänsyn till Michael ställa in arrangemanget?

På Torsdag sänds del 2 av 6 av dokumentären Familjen Jackson klockan 22:40 på TV4

Om programet:
Inför en jubileumskonsert som Jackie, Jermaine, Tito och Marlon ska hålla för att fira 40 år sedan starten av The Jackson Five släpper de in ett filmteam som följer förberedelserna inför framträdandet. Här avslöjas brödernas förhållande till varandra och deras familjer för första gången. Serien ger en inblick i hur svårt det kan vara att balansera privatliv och offentlighet.

Efter flera decennier i musikbranschen och mer än 250 miljoner sålda album gäller det för bröderna att än en gång fokusera på att skapa ny musik och repetera inför den stora jubileumsshowen.

Men efter brodern Michaels tragiska bortgång blir det ännu känsligare och de kvarvarande brödernas gamla oförrätter ligger ständigt och puttrar under ytan. Bråk och oenigheter riskerar att haverera både inspelningen av återföreningsskivan och jubileumskonserten.

Familjen Jackson är en amerikansk dokumentärserie från 2009. I sex delar.