Efterlyst – Säsongstart på TV3

Efterlyst bjuder på flera nyheter när den nya säsongen startar. I reportageserien ”Brottsplats GW” släpper TV3 ut kriminologiprofessor Leif GW Persson på fältet där han närstuderar några av Sveriges grövsta brott.

Programledaren Hasse Aro kommer att ge sig ut i världen för att göra specialreportage om ”verklighetens CSI” och andra sidor av modernt polisarbete.

Vårens säsong av Efterlyst är den 36e säsongen i rad. Det gör programmet till en av de riktiga klassikerna i svensk TV-historia. Inget annat program har sänts lika länge och med samma framgång i svensk kommersiell TV.

Varje vecka lockar Efterlyst över en halv miljon TV-tittare som i direktsändning ges möjlighet att följa och hjälpa polisens arbete med att lösa ouppklarade brott. Under årens lopp har ett stort antal brottsfall lösts tack vare Efterlyst och tips från programmets tittare.

Hasse Aro, Efterlysts ständige programledare, guidar oss genom detaljerade redogörelser och rekonstruktioner av aktuella brottsfall med syftet att förmå eventuella vittnen att minnas vad de sett eller hört. Telefonväxeln i studion är bemannad av poliser som omgående tar emot och bearbetar allmänhetens tips. Leif GW Persson, professor i kriminologi, kommenterar de aktuella fallen och gör egna gärningsmannaprofiler.

Just nu på TV