Dirty Sexy Money – Vårens heta, nya serie på Kanal 5

Dirty Sexy Money. Smaka på orden och tänk dig en tv-serie med nämnda ingredienser och du har innehåll och titel på Kanal 5s nya, amerikanska dramaserie i vår.

Här möter vi familjen Darling – ofattbart rika, sjukt snygga och med en förmåga att alltid hamna på fel plats vid fel tillfälle. Lite som en blandning av skandalomsusade Paris Hilton och klanen Kennedy. I den stjärnbeströdda casten ser vi bland andra Donald Sutherland, Peter Krause och Billy Baldwin.

Inte sedan början av nittiotalet har vi sett svulstiga familjedramer då flaggskepp som Dallas, Falcon Crest och Dynastin varje vecka fångade miljontals tittare med löjligt rika, galet snygga och ofrånkomligt förutsägbara familjeproblem. Nu har dock det überglamorösa familjedramat gjort comeback. Denna gång är det New Yorks flottaste kvarter som utgör spelplanen, och familjen Darling med tillhörande familjejuristen Nick som är våra nya Ewings.

Familjen styrs av patriarken Kip Darling som tillsammans med sin vackra hustru Leticia gör allt för att hålla sina fem barn ifrån de problem som pengar för med sig. Deras förstfödde son Patrick är snygg och charmerande med en politisk karriär som kan gå hur långt som helst. Det enda som kan rubba hans framgång är den vackra, sensuella Carmelita, Patricks transsexuella älskarinna. Äldsta dottern Karen har varit gift tre gånger, men är sedan länge förälskad i Nick som hon i sin ungdom förlorade oskulden till. Deras yngre bror Brian är präst och har alltid hatat Nick eftersom han tyckte att Nicks pappa försökte infiltrera familjen. Brian har dock, sitt yrke till trots, ett oäkta barn och är nu i behov av Nicks hjälp för att inte hamna i onåd hos sin fru. Sist i syskonskaran finns tvillingarna Juliette och Jeremy. Juliette är en naiv, bortskämd liten snärta som föraktar alla som är fattiga. Och Jeremy tillbringar helst dagarna i sängen och nätterna på nattklubbar där han obehindrat kan göra av med pappas pengar.

Med stor tvekan accepterar Nick erbjudandet om att bli familjens advokat. Dels för att han blir erbjuden absurda 10 miljoner dollar per år för att ha dem som klienter samtidigt som han kan behålla sin egen advokatbyrå. Dels för att han vill undersöka sin fars mystiska död. Det visar sig dock snart att Nicks arbete mest går ut på att dygnet runt vara stand by för familjen Darlings privata problem. Och Nick undrar snart om han fått sitt livs chans eller sitt livs mest påfrestande uppdrag.