Det som händer på konferensen stannar på konferensen – tills nu

Nu ska det avslöjas vad som egentligen som händer på konferenser. Den 10 jan får alla följa med in bakom de stängda dörrarna när ett träningsföretag, ett bloggnätverk och en församling ska på konferens. Konferenser som bjuder på mer än blädderblock och Brainstorming. Det blir skandinaviskt toppmöte i en UFO-sekt, bloggaudition och ligglistor med Blondinbella och gympersonal som ska öva försäljning på varandra.

Konferens är lika mycket saftiga wienerbröd, glansiga whiteboardtavlor och påtvingade samarbetsövningar som det är ölhävning med revisorn, slipsen på huvudet, lite för djupa samtal med chefen och kanske även lite kroppskontakt kollegor emellan. Men reglerna är solklara. Det som händer på konferensen stannar på konferensen. Tills nu.

Skandinaviskt toppmöte i en UFO-sekt, Blondinbella och hennes bloggnätverk Spotlife som har bloggaudition och träningsföretaget iForm som ska lära känna nya medarbetare och spela rollspel för att bli bättre säljare. Det är de tre grupper som konfererar i första avsnittet av Konferensresan. När vi kikar in bakom dörrarna på deras konferensrum avslöjas planer på att bygga ambassad för utomjordingar på Island, Spotlifebloggarna, som är vana vid att berätta allt för alla, skvallrar om de ny sökande till nätverket, sjunger karaoke och avslöjar ligglistor, och gympersonalen tränar på att sälja medlemskap till varandra.

Svenskarna är ett konfererande folk. Företag, föreningar och allsköns intresseorganisationer lägger varje dag pannan i djupa veck runt ett u-format bord, grupparbetar, lär sig samarbeta, firar resultat och funderar ut strategier för nästa stora erövring. I Konferensresan öppnas portarna till konferensanläggningarna och de tidigare privata tillställningarna avslöjas för Kanal 5:s tittare våren 2011.

Några av grupperna som åker på konferens i serien är ett anrikt städbolag som diskuterar nya städtekniker, en New Age-kören med nära hundra medlemmar, ett gäng säljare som, något motvilligt, ska lära sig sälja, en skygg sekt ska ha teambuilding och genomföra ceremonier och bloggnätverkat Spotlife med bl.a Blondinbella som medlem samlar sina bloggare för att ordna en bloggaudition, fotas och lära känna varandra bättre.

Konferensresan är inspelad på tre konferenshotell i Stockholmsområdet under hösten 2010 och sänds i sex avsnitt i Kanal 5 med premiär mån den 10 jan 2011. I serien får vi inte bara träffa företag, föreningar och församlingar, utan också några som jobbar med att uppfylla konferensgruppernas önskemål in i minsta detalj. Ulf är hovmästare och eventansvarig på Såstaholm, där håller han perfekt ordning på både matsal och det Hollywoodglammiga kostymförrådet i källaren. Andreas är också hovmästare, han arbetar på Utsikten i Stockholms skärgård där han stressar runt för att hinna uppfylla all mer eller mindre logiska önskemål, matkrav och intressen som gästerna kommer med.

Konferensresan Premiär måndag 10 jan 20.00 på Kanal 5