De spenderar en förmögenhet – på skräpmat och coca-cola Lyxfällan

De lägger en förmögenhet på leksaker, skönhetsprodukter och skräpmat, och har samtidigt ingen aning om varför kronofogden drar 6.000 kronor från deras konto varje månad. ”Vi har inte träffat någon med så dålig koll” är Charlie och Mathias hårda dom när de möter Jeanette och Jonas i Lyxfällan.

– Jag är chockad. Det är helt makalöst att man kan ha så dålig koll! utbrister Mathias Andersson när han och Charlie Södergren första gången träffar Jonas och Jeanette. Paret, som tjänar ganska bra tillsammans, har försatt sig i en riktig ekonomisk knipa genom ett chockerande vårdslöst leverne.

Jonas hävdar att han inte kan hålla i pengar överhuvudtaget medan Jeanette, som tagit på sig huvudansvaret för parets ekonomi, inte ens vet vilka skulder de har. Samtidigt spenderar de båda stora summor pengar på leksaker, datorer, skönhetsprodukter, tidningsprenumerationer – och skräpmat. Mängder av skräpmat. Jonas dricker hela fyra liter Coca-Cola om dagen!

Skulderna har lagts på hög och parets ekonomiska situation har spårat ur fullständigt, utan att de ens insett det själva.

När Lyxfällans experter Charlie och Mathias kommer till parets lägenhet utanför Stockholm blir de smått bestörta av Jonas och Jeanettes omogna inställning till ekonomin. De inser att stora förändringar måste genomföras – i attityd, kunskap och levnadssätt. Stora uppoffringar måste också göras och Jonas och Jeanette inser allvaret i situationen när Charlie till sist ställer den fruktade frågan:

– Har ni råd att ha kvar hundarna?

Lyxfällan  Avsnitt 3 av 8. visas på TV3 Torsdag 24 april kl. 20.00