Chevy Chase i tredje säsongen av Hjälp!

Chevy Chase

Den amerikanske komedistjärnan Chevy Chase medverkar i nya säsongen av TV4:s skruvade humorserie Hjälp! Han ska medverka i en specialskriven roll under säsongens alla åtta avsnitt.

Chevy Chase anländer till Sverige nu till helgen för att delta i inspelningarna av tredje säsongen av Hjälp! där han spelar rollen som utrikeskorrespondenten Dan Carter. Carters fru slänger ut honom och spärrar kreditkorten när hon träffar en ny man. Kort därefter tar hans liv en oväntad vändning när han stöter på Örjan Lax, spelad av Johan Rheborg.

– Chevy är en av mina stora idoler och det ska bli enormt spännande att spela mot honom. Allt jag kan säga är "he’s Chevy Chase and I’m not", säger Johan Rheborg om sin nya motspelare i programmet.

Chevy Chase kompletterar succéseriens ensemble med några av Sveriges främsta komiker och skådespelare, bland annat Sissela Kyle, Felix Herngren, Stina Ekdahl, Morgan Alling, Anna Blomberg, Per Andersson och Annika Andersson.

– Det känns underbart roligt att kunna bjuda våra tittare på en humorlegend av Chevy Chases kaliber, säger Fredrik Arefalk, programchef TV4.

Tredje säsongen av Hjälp! har premiär våren 2009 och sänds i åtta avsnitt. Den sketchbaserade serien är skapad av Anders S Nilsson och Gustaf Skördeman.

FAKTA OM CHEVY CHASE
Föddes 1943 i Woodstock, New York, USA. Slog igenom i tv-programmet Saturday Night Live i mitten av 70-talet. Är kanske mest känd för sina roller i kultklassiker som Tjejen som visste för mycket, Ett päron till farsa och Fletch. Under sin långa karriär så har han belönats med inte mindre än två Emmys och nominerats till både Golden Globe Awards och Writers Guild of America. Han är 193 cm lång.