Carolina Gynning och Carina Berg leder TV4:s storsatsning Stjärnor på is

Carolina Gynning, Carina Berg Foto TV4

Idol, Let’s dance, Körslaget och Talang. Helgsuccéerna har varit många i TV4. Och i höst är det dags för ännu en stor helgsatsning när celebriteter snörar på sig skridskorna i Stjärnor på is.

Programledare är Carolina Gynning och Carina Berg, som förra hösten var programledare för Idol.

– Det känns fantastiskt roligt att vi lyckas återförena succéparet Gynning och Berg i vår stora nya lördagsunderhållning i höst, säger TV4:s programchef Fredrik Arefalk.

I programmet får stjärnorna lära sig konståkning tillsammans med professionella konståkare. Ett efter ett slås paren ut till bara ett vinnande par återstår vid säsongens slut.

– Det känns skitkul att vara tillbaka på TV4 igen. Jag har saknat Berg jättemycket! Nu är bimbon och prettot tillbaka – den här gången på is, säger Carolina Gynning.

– Det är ett helt oemotståndligt koncept att man i samma program kan få se kända personer blöda och briljera. Och jag har haft det så stilla och harmoniskt nu ett tag att det är nog bra för världsbalansen att jag hoppar på cirkus Gynning igen. Gynning och Bergs återtåg – det känns underbart, säger Carina Berg.

Carolina Gynning vann år 2004 den svenska varianten av Big brother i Kanal 5. År 2006 var hon med och tävlade i TV4:s Let’s dance och var även en av programledarna i TV4:s Förkväll. Under hösten 2007 var Carolina och Carina Berg programledare för Idols auditionturné. Nyligen belönades hon med Aftonbladets tv-pris för 2007 års bästa kvinnliga tv-personlighet. Gynning kommer senast från Kanal 5 där hon under våren 2008 varit aktuell i programmen I huvudet på Gynning samt Hitmakers. Carolina är även författare till boken Ego girl och skribent i Punkt.se.

Carina Berg började sin karriär på Sveriges radio. Hon har programlett Morgonpasset i P3 och varit sidekick till Annika Lantz i Lantz i P3. Berg har vidare arbetat i TV4:s Nyhetsmorgon och programlett Godnatt Sverige tillsammans med Kristian Luuk. Vidare har Carina varit aktuell i Lilla vi (tar stor plats) i TV4 samt Förkväll i samma kanal. Under hösten 2007 ledde Carina Idols auditionturné tillsammans med Carolina Gynning. Just nu är Carina aktuell i programmet Berg flyttar in samt som sidekick i Lantz i P1 och som programledare i Mix Megapol tillsammans med Daniel Breitholtz.

Granada Internationals format Dancing on Ice har varit en framgångssaga i länder som Storbritannien, Australien, Tyskland, Italien, Belgien och Norge. Ursprungligen är det ett brittiskt tv-program där kändisar och deras professionella partners framträder i olika konståkningsnummer på is framför en domarpanel. Varje vecka övar stjärnorna och deras konståkningspartners på konster och övningar på isen som ska framföras i direktsändning. Stjärnorna tränas av professionella konståkare, som har som uppgift att träna, motivera och inspirera paren till vinst.