Californication snart på TV4

Californication. David Duchovny, Madeleine Martin, Natascha McElhone, Evan Handler och Madeline Zima. FOTO: CBS/TV4
TV4 sänder den första säsongen av Californication, i 17 avsnitt, som är en amerikanska dramakomedi från 2007 där David Duchovny spelar huvudrollen som författaren Hank Moody.

När Hank Moody flyttar från New York till Los Angeles med sin familj har han en succédebutroman i bagaget och spås en lysande framtid som författare. Rättigheterna till boken har nyligen sålts till ett stort filmbolag som ska göra boken till film. Livet ser ljust ut för Hank. Men i Kalifornien blir inget som han tänkt sig.

Den plötsliga framgången gör Hank pressad. Flickvännen Karen (Natasha McElhone), som också är mamma till deras dotter Becca (Madeleine Martin), lämnar honom för en annan man och när det senare visar sig att Hanks briljanta bok förvandlats till en dålig romantisk film är både livskrisen och skrivkrampen ett faktum. Sakernas tillstånd förvärras också av att Karen, som han fortfarande är olyckligt kär i, snart ska gifta sig med sin nye pojkvän.

Hank faller in i en destruktiv livsstil med vackra kvinnor, alkohol och droger, något som leder honom allt djupare in i dekadensen, men som också, något oväntat, kan visa sig berika karriären. Hans trygga tillvaro rasar samman och likgiltigt accepterar han det. Men innerst inne inser Hank att han måste få fart på sin karriär igen och kanske viktigast av allt – få tillbaka sin familj.

Med sin mörka humor och slipade dialog är
dramakomedin Californication en av kabelbolaget Showtimes, som också ligger bakom serier som L Word, Dexter och Weeds, största succéer någonsin.Californication hyllades vid premiären hösten 2007 av både kritiker och publik och det blev nyligen klart
att en andra säsong av Californication ska spelas in.

Bakom serien står Tom Kapinos, som bland annatskrivit manus till Dawsons creek. Han är också exekutiv producent för serien tillsammans med David
Duchovny och Scott Winant. Winant, tvåfaldigt Emmy-belönad regissör och producent, är också en av upphovsmännen till kritikerrosade dramaserien
Livet runt trettio (Thirtysomething) och kultserien Mitt så kallade liv (My so called life).

I övriga roller syns bland andra Evan Handler (Sex and the city och Studio 60 the Sunset strip) som Hanks vän och agent Charlie, och Madeleine Zima (Nanny)som trendiga och struliga Mia, som är dotter till Karens nye pojkvän Bill.

Californication startar 2008-01-10 22:35 22:40 på TV4