Boxande barn i skakande dokumentär

Tisdagkvällens dokumentär möter vi barn, mellan fem och tio år gamla, som uppmuntras av sina föräldrar att slåss mot andra barn.

 

De tränar Thaiboxning, en växande och populär idrottsgren i England, där sparkar och slag mot jämnåriga kamrater belönas med poäng. Vi får föräldrarnas syn på det hela och förstår att det ofta är deras egna förlorade drömmar som ligger bakom familjens nya intresse.

Thaiboxning för barn har blivit en snabbt växande företeelse i Storbritannien där mer än 500 registrerade klubbar lär ut den våldsamma sporten. Barn så unga som fyra och fem år rekryteras till de organiserade slagsmålen, ivrigt påhejade av sina entusiastiska föräldrar. Men hur kan en mamma eller pappa lyfta upp sitt barn i en rink för att sparka och slå ett annat barn? Vilka mekanismer slår ut den vanligtvis spontana reaktionen att förhindra att ens barn knuffar en jämnårig eller blir slagen själv?

I Strictly Baby Fightclub möter vi fyra familjer som investerar allt i sina barns träning för att de ska bli de bästa i Storbritannien. För några av dem ligger föräldrarnas egna förlorade drömmar till grund för deras nu så aktiva medverkan. En del av dem går till och med så långt att de reser till Thailand där barnen tillåts sparka och slå mot huvudet.

Tisdag 13 januari 21:00 på Kanal 5