Boston Tea Party

Filip och Fredrik är tillbaka med ett frågvist tv-program som tar kunskap på allvar. Det blir halsbrytande diskussioner om livets riktigt stora ämnen. Till exempel döden, djur och diktatorer.

Filip och Fredrik tar chansen att söka svaret på mysterier som man alltid saknar någon att fråga ut om. Vilken diktator är egentligen coolast? Hur tillreder man en människa på bästa sätt? Teorier testas på handgripliga och oväntade sätt. De besöker en auktion där eventuellt förgiftad champagne från Hitlers bunker bjuds ut och undersöker en helt ny karriärmöjlighet – lookalikes.

I första avsnittet diskuteras hjärnan. Filip och Fredrik vill till exempel veta vilken typ av drogvana som skulle lämna hjärnan i sämst skick och vad som sker i hjärnan när man får en minneslucka. Dessutom fastslås vad Jennifer Aniston-genen är.
Programledarduon provar dessutom att bli hypnotiserade och möter autistiske tecknaren Steven Wiltshire som är känd för sitt fantastiska minne.

Till sin hjälp har Filip och Fredrik fem knivskarpa experter i Superfemman – statsvetaren Stig-Björn Ljunggren, beteendevetaren Rio Cederlund, historikern Anders Blomqvist, läkaren Stefan Brandt och fysikern Patrik Norqvist. Dessutom bjuder Filip och Fredrik in kända och okända snillen som får prata om döden, sex, pengar, rymdfärder och diktatorer. Och lite till.

Måndag 24 september 21.55 på kanal 5

Här hittar du vad som sänds just nu på tv