Att vara fixerad vid fett – Outsiders


Maja lider av en ovanlig och svår fettfobi som innebär att hon är livrädd för feta människor. I programmet utsätter sig Maja för sin största skräck – en träff med Sofia och
Stefan som är överviktiga. De går med på mötet eftersom de vill hjälpa Maja att bli kvitt sin rädsla. Maja får dock en panikattack bara hon ser Sofia och Stefan och efter mötet bestämmer hon sig för att söka hjälp av en hypnosterapeut som har stor erfarenhet av att bota fobiker under hypnos. Efter två månader och flera behandlingar följer vi med när Maja gör ett nytt försök att träffa Sofia och Stefan.

Katja har också fettskräck med på ett helt annat sätt. Hon har hela sitt liv fört en ojämn kamp mot fettet, som är hennes värsta fiende. Katja är smal, men har fettdepåer på sin kropp som hindrar henne från att leva ett normalt liv. Katja är desperat och ska nu operera bort det lilla fett hon har kvar på kroppen.

Bodybuildern Evas vill att skinnet ska sitta som en nylonstrumpa över musklerna och så gott som inget underhudsfett är ideal. Med sina 53 år är Eva Sveriges äldsta kvinnliga bodybuilder och vi träffar henne då hon ligger i hårdträning, med farligt låg kolhydratsnål diet, inför Svenska mästerskapet . Hennes mål är att komma ner i så låg fettprocent som möjligt och pumpa upp muskelmassan maximalt.

Outsiders visas på Kanal 5 Måndag 1 februari 20.00