Artisten Ayesha gästar EKG – Är du inte riktigt frisk?

Ayesha hälsar på i studion hos Ann Söderlund och EKG’s egen läkare Ingemar Sköld och pratar om sin älskade ADHD. Dessutom blir det fisksmoothie och ett nytt hypnosförsök.

ADHD drabbar ca 3-5% av den svenska befolkningen och ett vanligt symptom är koncentrationssvårigheter. Artisten Ayesha som är på besök tror att hon har ADHD och säger att hon gillar det, hennes svårighet att fokusera på en sak gör henne mer kreativ och mångsidig, tycker hon. Ann möter också Tomas som har diagnosen ADHD och har suttit i fängelse 14 år av sitt liv. Som missbrukare upptäckte han att han tvärtom mot alla andra blev lugn och normal av amfetamin. Han berättar om utbrottet på den gravida flickvännen som fick honom att inse att han behövde hjälp. Hypnotisören Fredrik Praesto plockar upp en helt vanlig låtskrivarkille ur publiken och försöker övertyga honom om att han i själva fallet är läkare.

Försökskaninen Erik Ekstrand gör ett mycket vetenskapligt test som ska visa om man blir smartare av att bara äta fisk. När han ändå ändrar sin diet testar han om man verkligen blir starkare av spenat och orange i hyn av morot. Det blir fiskgröt, fisksmoothie och stekt fisk på bädd av morot och spenat i en hel vecka.

EKG Är du inte riktigt frisk – Kanal 5 Måndag 5 november 20.00