Anna-Karin och Filippa söker sin mamma i Chile

Spårlöst - foto TV4

Anna-Karin, 29 och Filippa, 27 är två adopterade systrar bosatta på varsitt håll i Sverige. För ett år sedan träffades de för första gången efter att Filippa lyckats spåra upp sin okända storasyster, som inte ens visste att hon hade en syster, dessutom i samma land. Nu söker Filippa och Anna-Karin tillsammans efter sin biologiska mamma i Chile. Enade i sitt sökande vill de försöka sluta cirkeln och få klarhet i vem mamman är – och varför hon tvingades lämna bort sina två yngsta döttrar.

Anna-Karin växte upp i Sundsvall och Filippa i Stockholm. Filippa har under hela sin uppväxt vetat om att hon har en biologisk syster som kom till Sverige tre år innan hon själv. Med hjälp av Adoptionscentrum i Stockholm lyckades hon spåra upp Anna-Karin efter ett par månaders intensivt sökande. Avståndet systrarna emellan visar sig vara endast 40 mil. När de äntligen träffas får de båda en glad överraskning; de är inte bara lika till utseendet, utan även till sättet.

Tillsammans med Tilde de Paula beger sig Anna-Karin och Filippa på en lång resa från Stockholm till platsen där de båda föddes, den lilla kuststaden Puerto Montt i Chile. De möter många vänliga människor under resan gång och deras landsmän tvekar inte att hjälpa systrarna i deras allt mer spännande sökande. De stöter även på en hel del frågetecken kring deras eget släktskap, något som sår tvivel hos dem båda.

Systrarnas högsta dröm och målet med resan är förstås att få träffa sin mamma, Ana Maria Mansilla, och se hur hon bor och lever idag. Framför allt vill de nu vuxna kvinnorna tacka Ana Maria för att hon vågade fatta det svåra beslutet att adoptera bort båda sina döttrar – och därmed ge dem en chans till ett bättre liv.

Det andra avsnittet av Spårlöst tar med tittarna på ett fartfyllt äventyr till ett av Sydamerikas vackraste länder, som välkomnar sina två förlorade barn med öppen famn.

Del 2 av 8.

påminnelsePåminnelse för TV4 – Spårlöst