Andra säsongen av Afterlife

På Torsdag kväll startar den andra säsongen av Afterlife. Alison Mundy har en begåvning som förstört hennes liv. Ända sedan hon var barn har hon sett andar och döda människor men efter en nära-döden-upplevelse har de tagit över hennes liv och hon har svårt att hantera verkligheten. När Alison efter en seans nästan dör inser hon att hon måste acceptera att andarna aldrig kommer att lämna henne. Men hon är fast besluten att använda sin gåva till att hjälpa de levande.

Alison återhämtar sig från den kollaps hon genomgick när hon intogs av Roberts döde sons ande. Hon måste nu erkänna för sig själv att hon aldrig kommer att bli fri från de övernaturliga väsen hon sett sedan barnsben.

Roberts liv är kaotiskt. Hans totala skepticism skakas av de upplevelser han bevittnade vid seansen och han kämpar för att förstå vad som händer. Desperat söker han svar hos Alison men Alison är fortfarande svag och kan inte hantera Roberts obevekliga krav på förklaringar på livet efter detta.

När Alison ser anden efter en ung kvinna vid ett minnesmärke vid vägkanten, dekorerad med vissnade blomsterbuketter, är Robert ivrig att följa med henne till platsen i sin jakt efter kunskap om andar. Alison träffar tre överlevande från samma krasch. De har också sett anden efter den döda kvinnan och Alison måste hjälpa dem att förstå anledningen till varför deras döda vän inte lämnar dem ifred.

Del 1 av 8.  Visas på Tordag på TV4 22.45