André Pops och Rickard Olsson – tittarnas ledsagare under OS-kvällarna

Rickard Olsson och André Pops är programledare för varsitt direktsänt program varje kväll under OS i Peking. Kl. 20.00 sänds Den olympiska studion med André Pops och kl 21.30 börjar Olssons Studio med Rickard Olsson.

De kommer att synas varje kväll under OS som programledare för varsitt direktsänt program. André Pops för Den olympiska studion där dagens sporthändelser bearbetas och analyseras. Rickard Olsson för Olssons Studio där OS skildras från en helt annan vinkel med betoning på underhållning. Tillsammans utgör de SVT:s OS-ankare och sänder direkt från tv-huset i  Stockholm varje kväll under Sommar-OS.

Den olympiska studion – 6-24 augusti kl. 20.00 i SVT1

André Pops är värd för Den olympiska studion som direktsänds varje kväll kl. 20.00 från studio ett i tv-huset. Med hjälp av gäster och experter sammanfattas det bästa och det häftigaste som hänt under dagens OS-tävlingar i ett 90 minuter långt magasinsprogram. Fylliga sammandrag, reportage och analyser utlovas i ett sportmagasin där sporten ges den tid den behöver.

-I Den olympiska studion levereras 100% sport, lovar André Pops. Här är vi också noga med att göra rejäla djupdykningar ner i dagens sporthändelser, vi ger helt enkelt sporten den tid den behöver och använder de bästa experterna för att hjälpa oss med den saken.

Den olympiska studion är till för alla tv-tittare som missat dagens direktsändningar från Peking-OS. Dessutom kommer magasinet att innehålla en del stående inslag för att fördjupa upplevelserna från OS.

I ”Arenan” analyseras de olympiska grenarna med hjälp av live-pedagogik med utövare och experter. Varje dag har fokus på en sport där experterna själva utför de moment som idrottsmännen utför under tävlingarna, allt för att ge en så detaljerad bild av förutsättningarna som möjligt. Om det gäller boxning så bygger vi självklart upp en boxningsring i studion och en expert genomför en sparringrond för att visa hemligheterna och taktiken bakom de tävlandes agerande. Samma sak för bågskytte, taekwondo, fäktning och andra sporter.

”De sakkunniga” är en återkommande expertpanel med deltagare från den akademiska idrottsvärlden som ger ytterligare en vinkel på tävlandet i Peking.
Expertpanelen består av:

Kutte Jönsson, filosof med idrottsinriktning från Malmö Högskola.
Carolina Lundqvist, beteendevetare med idrottsinriktning vid GIH i Stockholm.
Rolf Wirhed, professor i biomekanik vid Örebro Universitet.

Dessutom gästas Den olympiska studion av en rad experter inom olika olympiska sporter, samtliga före detta aktiva på elitnivå. Linda Andersson för simning, Erica Johansson för friidrott, Malin Moström för damfotboll och många många fler.