Alsing och Almenäs leder Fotbollsgalan 2007 i TV4

Alsing och Almenäs leder Fotbollsgalan 2007 i TV4

Måndagen den 12 november är det på nytt dags för svensk fotbolls stora galaföreställning – Fotbollsgalan. För andra året i rad leder Adam Alsing och Jessica Almenäs galan tillsammans, direkt från Hovet i Stockholm, och på scenen underhåller bland andra Magnus Uggla och The Ark. Bland priserna som delas ut finns Guldbollen, Diamantbollen och nyinstiftade Fotbollskanalens hederspris, där tv-tittarna röstar fram årets prestation inom svensk fotboll. Direkt efter galan leder Peter Jihde ett direktsänt och extrainsatt Sportklubben om Fotbollsgalan i TV4 Sport från scenen på Hovet.

Den svenska fotbollssäsongen går mot sitt slut och det har på nytt blivit dags att samla landets främsta fotbollsstjärnor för Fotbollsgalan 2007.

Måndagen den 12 november samlas både aktiva och tidigare fotbollsstjärnor på Hovet i Stockholm för att i direktsändning ta emot priser och hylla sina vänner och kollegor, allt under ledning av programledarparet Adam Alsing och Jessica Almenäs, som leder galan i TV4 tillsammans för andra året i rad.

Bland höjdpunkterna finns utdelningen av Guld- och Diamantbollen. Bland priserna som delas ut finns också Årets målvakt, Årets back, Årets mittfältare, Årets forward, Årets nykomling/genombrott samt Årets tränare (se nedan för nomineringar).

Bland årets höjdpunkter finns naturligtvis också de svenska fotbollsherrarnas förmodade avancemang till nästa års EM-turnering, där två matcher dock kvarstår på programmet, samt de svenska fotbollsdamernas VM-äventyr i Kina, där VM-reportrarna Douglas ”Dogge Doggelito” Leòn och Johan ”Tomten” Johansson var på plats för att nu ge tittarna initierade bakom kulisserna-reportage från turneringen.

I allsvenskan är Umeå redan klara svenska dammästare, men herrarnas avslutning är mer oviss än på länge med i dagsläget tre lag inblandade inför sista omgången. I Fotbollsgalan firas vinnarna.

Dessutom blir det underhållning, humor och musikuppträdanden av högsta klass. David Hellenius och Peter Magnusson tar sig en rejäl titt på fotbollsåret med allt vad det inneburit. Och på scenen underhåller bland andra skiv- och turnéaktuelle Magnus Uggla och The Ark, som just nu befinner sig på Europaturné och i Fotbollsgalan gör sitt enda tv-framträdande under hösten.

Tittarna får också vara med och rösta fram pristagare när det nyinstiftade Fotbollskanalens hederspris ska delas ut för första gången. Priset ges till det som tittarna röstar fram till årets prestation inom svensk fotboll. Nomineringarna offentliggörs på fotbollskanalen.se i slutet av oktober.

Direkt efter Fotbollsgalan bjuder Peter Jihde in till eftersnack i TV4 Plus i ett extrainsatt Sportklubben – med Peter Jihde, där han tillsammans med panelen diskuterar och debatterar om rätt personer vann de åtråvärda priserna och summerar Fotbollsgalan.