The Good Doctor

The Good Doctor

Kan en person som saknar förmågan att relatera till människor faktiskt rädda liv? En ung kirurg med svårigheter att kommunicera läker oron hos sina patienter genom sin smått övernaturliga kunskap.

I hjärtat av medicinsk dramatik utforskar ’The Good Doctor’ en fascinerande frågeställning: Är det möjligt för en kirurg, som kämpar med personlig kommunikation, att genom sin exceptionella talang inte bara rädda liv utan också läka själar?

I den banbrytande serien ’The Good Doctor’ möter vi en unik ung kirurg, Shaun Murphy, vars liv inte liknar någon annans. Trots att han är diagnosticerad med savant syndrom, vilket innebär att han har svårigheter med sociala interaktioner, besitter han en nästan övernaturlig medicinsk kunskap. Serien tar oss på en djupgående resa genom Murphys professionella liv, där hans förmåga att förstå och lösa komplexa medicinska mysterier kontrasterar skarpt mot hans kamp med att knyta an till kollegor och patienter på ett personligt plan. Genom varje avsnitt utforskas den gripande frågan om huruvida en läkares tekniska kompetens kan övervinna bristerna i mänsklig interaktion, och på så vis inte bara rädda liv utan även bringa tröst och förståelse till de som befinner sig i djupaste behov.

Tv-serien hade premiär i söndag, 24 september 2017. Läs mer om serien The Good Doctor