Marie-Louise Danielsson Tham och Marlené Eriksson tar tag i ännu en städkris

I en lägenhet på 62 kvm, i centrala Stockholm, bor konstnärsparet Karl Ramberg och Alexandra Kostrubala tillsammans med sina barn och hunden Fluffys. Men de delar också rum med pälsängrar och silverfiskar. När TV4:s städexperter Marie-Louise Danielsson Tham och Marlené Eriksson i tv-programet: Rent hus kliver på möts de dessuotom av konstiga saker, kläder, trasiga grejer, smuts och skräp.

I köket är det mesta täckt av ett fettlager och i kylskåpet luktar det allt annat än gott. På matbordet ligger en massa bråte. På golvet fastnar smuts och kladd under fötterna, det ligger saker överallt, saker som är lätt att snubbla på. Tangentbordet vid datorn är så smutsigt att de är svart. Dessutom sprider sig hunden Fluffys hår överallt i lägenheten, till och med i kyl och frys.

Alexandra är en performancekonstnär och Karl gör serier om sitt dagliga slit med att gå ut med hunden. De tycker om att umgås med sina vänner och bekanta. Men de hinner inte med allt. Problemet är att de får det så rörigt och stökigt hemma att de till slut ger upp. Nu har de tröttnat på röran och bestämt sig för att få ordning på sitt hem.

Städexperterna Marlené och Marie-Louise går igenom lägenheten och lägger upp en plan för vilka åtgärder som måste göras. Dessutom ger de tips på miljövänliga metoder att rengöra och städa.

Del 2 av 11. sänds Onsdag den 5 mars 20:00 på TV4

0 reaktion på “Marie-Louise Danielsson Tham och Marlené Eriksson tar tag i ännu en städkris

  1. alex

    Vi är konstnärer som trodde att vi kunde vara med på att göra en lustfylld program om städningen. Men när vi såg att vi skulle bli uthängde så var det inte alls OK .Jag förstod att det här inte skulle bli bra för våra barn Emma 5.5 och August 11. Jag försökte stoppa programmet på alla sätt. Jovisst kan jag se nu att vi var totalt dumma som trodde att ett sådant program skulle göras där man visade respekt för barnen och familjen. Men varför har ingen tänkt på att TV 4 är ansvarig också?! Alla som var med bakom kamera var vuxna, men det var bara jag som fattade hur fel detta kan tolkas. Det finns några som har varit sympatiskt men de flesta är som er och anklagar os och inte TV 4. Nästa steg är snuff videos som ni kommer att titta på om det fortsätta så här. Om os…kom hem till os och se själv..Det är inte så som TV visar…de lovade inte visa närbilder på snusk. En burk sylt i när bild är också snuskig!