Idols nya superjury – Laila Bagge, Andreas Carlsson och Anders Bagge

TV4:s succéprogram Idol är i höst tillbaka för en femte säsong – och med en helt ny jury på plats. TV4 presenterar stolt idolvärldens mest meriterade jury någonsin – Laila Bagge, Andreas Carlsson och Anders Bagge. Redan i slutet av mars åker den nya supertrion ut i landet på jakt efter nya idoler när Luleå, Lund, Göteborg, Karlstad och Stockholm står värdar för årets auditionturné. Programledare är Peter Jihde.

Laila Bagge, Andreas Carlsson och Anders Bagge är den nya idoljuryn. De tre är några av de mest namnkunniga och väletablerade inom den internationella musikbranschen. Tillsammans har de 40 internationella hitlåtar och 200 miljoner sålda album bakom sig.

– Jag är oerhört förväntansfull och längtar redan efter att se vad den här välmeriterade juryn ska vaska fram för supertalanger under årets Idol. Den nya juryn saknar motstycke i Idol-världen och jag tror att de kommer att hitta nya idoler i världsklass, säger Fredrik Arefalk programchef TV4.

Andreas Carlsson är producent och låtskrivare och har bland annat arbetat tillsammans med Max Martin för artister som Backstreet Boys, Britney Spears och Celine Dion. Han har även skrivit två vinnarlåtar till programmet American Idol. Laila Bagge är manager och talangscout, men har även arbetat för Sony BMG i New York och har haft skivbolagsmogulen Tommy Motola som chef. Anders Bagge är producent och låtskrivare och har skrivit och producerat låtar åt bland andra Madonna, Janet Jackson, Santana och Jennifer Lopez.

Fem städer är hållplatser för vårens auditionturné och först ut, lördagen den 29 mars, är Luleå. Sedan följer Lund, Göteborg, Karlstad och slutligen Stockholm. Under uttagningen kommer flera tusen personer att ställa sig i den kö som de hoppas ska göra dem till kända popidoler. Köandet börjar redan tidigt i ottan för att sluta på sena eftermiddagen. De personer som tar sig hela vägen hamnar framför den nya superjuryn, som bara släpper igenom de allra bästa till den slutgiltiga prövningen i Stockholm, där slutaudition som vanligt äger rum.

Idol 2008 sänds i höst. Programmet, som nu går in på sin femte säsong, ökar ständigt i popularitet. Totalt har drygt 21 000 personer sökt till Idol under åren – alla beredda att kämpa för en plats på Sveriges stjärnhimmel.
Förra årets idoler utsattes för tuffa prov och fick redan från start visa att de platsade i tävlingen. Säsongen tog en rafflande vändning när de klev rakt in i direktsändning och tittarna började rösta. Under tio fredagar fick sedan tv-publiken följa sina idoler under ledning av programledaren Peter Jihde. Den stora finalen hölls i Sveriges största inomhusarena – Globen – där Marie Picasso stod som vinnare efter en hård kamp mot Amanda Jensen.

Peter Jihde leder Idol även i år, nu hela vägen från start.

– Jag ser fram mot mitt mest spännande tv-år. Det känns kul att få vara med på hela Idolresan och jag vet att finalen blir lika storslagen som i fjol, säger Peter Jihde.

Städerna Idol besöker i turordning:

Luleå, lördag den 29 mars, Stadshotellet.
Lund, lördag den 5 april, AF-Borgen.
Lund, söndag den 6 april, AF-Borgen.
Göteborg, lördag den 12 april, Svenska Mässan.
Göteborg, söndag den 13 april, Svenska Mässan.
Karlstad, lördag den 19 april, Nöjesfabriken.
Stockholm, lördag den 26 april, Filmhuset på Gärdet.
Stockholm, söndag den 27 april, Filmhuset på Gärdet.

Mer om den nya Idol-juryn:

Andreas Carlsson, 35 år, är producent och låtskrivare. Han är en av Sveriges mest meriterade låtskrivare. Andreas har arbetat på den världsberömda Cheiron-studion och senare The Location. Tillsammans med bland andra Max Martin har han skrivit låtar till artister som Backstreet Boys, Britney Spears, Celine Dion och Bon Jovi. Skivor med Andreas låtar på har sålt mer än 100 miljoner exemplar. Han har Grammy-nominerats som låtskrivare och även skrivit två av vinnarlåtarna i American Idol.

Laila Bagge, 35 år, är manager och talangscout. Hon har arbetat för Sony BMG i New York med skivbolagsmogulen Tommy Motola som chef. Laila har ett rykte om sig att kunna ”hitta talang under en sten”. Som manager satte hon ihop ett tjejband, Play, som fick skivkontrakt med Sony BMG NY. Senare blev Beyonces och Destiny’s Childs manager, Mathew Knowles, co-manager tillsammans med Laila. Play blev då förband till Destiny’s Child på deras världsturné och sålde runt en miljon skivor i USA.

Anders Bagge, 40 år, är producent och låtskrivare. Andreas Bagge är ett känt namn i såväl svenska som internationella musikkretsar. Han har bland annat skrivit och producerat låtar åt Madonna, Janet Jackson, Santana, Jennifer Lopez, Nick Lachey, Jessica Simpson, Celine Dion och Enrique Iglesias.

Anders Bagge och Andreas Carlsson tillhör de 15 främsta nutida låtskrivarna och ligger ständigt högt upp på hitlistorna.

7 reaktion på “Idols nya superjury – Laila Bagge, Andreas Carlsson och Anders Bagge

 1. Maria

  Den nya juryn är ungefär lika inspirerande som att se färg torka. Att massmedia försöker manipulera fram att dessa tre plastiga trista typer har nått SÅÅÅ stora framgångar klingar rätt illa när de tillsammans nu sitter och lyssnar på hormonstinna tonåringar som till varje pris vill bli nästa Britney Spears.

  Den plastiga och själlösa wanna be bimbon styr med järnhand sitt ex och den smått tafatta Andreas. Det s k ”samarbetet” består av att den smått ålders neurotiska Baggen bestämmer åt de tama gubbarna vad de ska säga och tycka.

  FÖRLÅT gamla idol juryn, allt är glömt och förlåtet, KOM TILLBAKA!!!!!!!!!

  Som utomstående betraktare kunde jag se en alldeles för manisk Jidhe, som för övrigt låg jämsides med den kvinnliga baggen om lager smink i facet(vem försöker de lura), en besättning som säkert försökte göra så gott de kunde, med några få tonåriga undantag, och juryn kommer med all säkerhet att köra IDOL i sank. Kanske lika bra det, för när de som ska hålla i skiten är de man skrattar mest åt och ser är mest patetiska, då har programmet mist både eventuell tjusning och poäng.

  En uppblåst bimbo med två föredettor inom the american buisness(vad gör de här om det går så bra i USA), kommer inte ens att få med sig en tiondel av de gamla tv-tittarna. Efter två program kommer siffrorna att dala och precis som all självsanering, så blir man glad när skit försvinner av sig själv!

  Trio med bagge skulle ha stannat i USA, men där hade väl ingen användning för de längre. Ska vi alltid ta alla left overs från staterna!? Ge oss något ÄKTA och genuint någon gång, tv 4! ! !

 2. Linda

  Till Maria…
  Du har ingen aning om vad du pratar om… Den nya juryn är allt vad en jury SKA vara. Du har uppenbarligen ingen koll om vare sig musikindustrin, showbiz eller riktig talang.
  Den nya juryn är betydligt mer kompetent än den gamla och dessutom kommer det att bli bra tv – de kommer att vara mer underhållande än Peter & co.. Förövrigt kan jag informera om att det var faktiskt Peter som sammanförde Andreas och Anders back in the days när Anders skulle producera Andreas solo-skiva!
  Du säger att den nya juryn är föredettingar.. Du vet ingenting! Sverige ska skratta sig lycklig att folk ”med koll” tar av sin dyrbara tid för att göra svenska folket glada bara för att de är härifrån.
  När jag läser ditt inlägg verkar det faktiskt som att du har varit på audition och blivit kickad.. Om så är fallet så litar jag på den nya juryn!

 3. Pingback: kvalveckan i Idol 2008 - TV bloggen - Allt om tv

 4. Pingback: Första fredagsfinalen i Idol 2008 - TV bloggen - Allt om tv

 5. Pingback: 90-tal i andra fredagsfinalen i Idol 2008 - TV bloggen - Allt om tv

 6. Pingback: Rocktema i femte fredagsfinalen i Idol 2008 « Det mesta och lite till

 7. Pingback: Idol-Loulou blir hjälte i Wipeout « Det mesta och lite till

Kommentarer inaktiverade.